Wat zijn de belangrijkste dingen die je echt moet weten over de boekhouding en waarom je het beter niet zelf kunt regelen!

Om alle zaken met betrekking tot de doe-het-zelf-boekhouding in detail aan te pakken, zou een boek nodig zijn. Ik zal hier zoveel mogelijk van de belangrijkste onderwerpen behandelen om de lezer de kans te geven een beter inzicht te krijgen in een uiterst belangrijk onderwerp. Ik sta open voor alle vragen en opmerkingen over het onderwerp in een poging om ondernemers te helpen die misschien niet de kans hebben gehad om een goed gefundeerde beslissing te nemen over bijvoorbeeld een boekhoudpakket.

De problemen als je de boekhouding zelf gaat regelen

Als u dit speciale rapport leest, is de kans groot dat u een van de miljoenen kleine ondernemers bent die worstelt met de kwestie van “het doen van uw eigen boeken”. Voor velen is het idee van het behoud van een externe boekhouder of accountant om uw persoonlijke financiële zaken te behandelen een soort van als het openstellen van uw kast voor een complete vreemdeling. Ik geloof dat deze kwestie van persoonlijke privacy geldig is.

Om heel eerlijk te zijn, een van de redenen waarom ik besloot om een CPA te worden was omdat ik wist dat ik in het bedrijfsleven zou zitten en mijn eigen financiën onder controle wilde hebben. De meeste ondernemers hebben die optie of de vaardigheden niet. De kwestie van de doe-het-zelf boekhouding is van groot belang omdat het de financiële levensvatbaarheid van de onderneming kan aantasten. Er zijn een aantal zaken die moeten worden aangepakt, waaronder:

  • Het gebruik van boekhoudkundige informatie om belastingaangiften op te stellen
  • De integriteit van de financiële informatie die wordt geproduceerd
  • De geldigheid van historische gegevens voor het projecteren van toekomstige resultaten
  • Het beheer van de kasstroom
  • De kosten voor het behouden van een professional
  • De tijd, moeite en frustraties van het bijhouden van uw eigen boekhouding
  • Aanpak van de toenemende neiging van de regering om audits uit te voeren
  • De tijd en moeite om te leren over de boekhouding

Het creëren van de boekhoudprocessen

Zoals u kunt zien zijn er veel zaken die u moet aanpakken bij het maken van de juiste keuze. Dit is verreweg niet allesomvattend. Er kunnen nog veel meer juridische, financiële en/of persoonlijke zaken in het geding zijn. Het punt hier is dat het onderwerp van het creëren en onderhouden van een set boeken en bescheiden voor een klein bedrijf van groot belang is. De beslissing over de wijze waarop dit zal worden gedaan, mag niet in een opwelling of door ongeïnformeerde personen worden genomen. Een individu dat een klein bedrijfje runt, weet niet wat hij of zij niet weet.

Boekhouden is een van de belangrijkste onderdelen als je gaat ondernemen

Het runnen van een bedrijf brengt bepaalde verantwoordelijkheden en verplichtingen met zich mee. Niet weten is geen geldige reden wanneer de boeken en bescheiden in twijfel worden getrokken. Ik stel dat het uw plicht is als ondernemer om precies te weten wat de problemen zijn en een weloverwogen beslissing te nemen over de aanpak van elk van deze problemen. U bent standaard de President van uw bedrijf, die alle bijbehorende verantwoordelijkheden met zich meebrengt, inclusief fiscale, juridische en persoonlijke aansprakelijkheid.