Wat is bitcoin precies en waarom zitten er voor- en nadelen aan? Het is slim om onderzoek te doen naar al deze coins!

Bitcoin staat bekend als de allereerste gedecentraliseerde digitale munt, het zijn in principe munten die via het internet kunnen worden verzonden. 2009 was het jaar waarin Bitcoins werd geboren. De naam van de maker is onbekend, maar het alias Satoshi Nakamoto werd aan deze persoon gegeven.

Voordelen van Bitcoin.

Bitcoin transacties worden rechtstreeks van persoon tot persoon uitgevoerd via het internet. Er is geen behoefte aan een bank of clearing house om als tussenpersoon op te treden. Hierdoor zijn de transactiekosten veel te veel lager en kunnen ze in alle landen van de wereld worden gebruikt. Bitcoin-rekeningen kunnen niet worden bevroren, de voorwaarden om ze te openen bestaan niet, hetzelfde geldt voor limieten. Elke dag meer handelaren beginnen ze te accepteren. U kunt bij hen alles kopen wat u wilt.

Hoe Bitcoin werkt.

Het is mogelijk om dollars, euro’s of andere valuta’s om te wisselen voor bitcoin. U kunt als het ware elke valuta van een ander land kopen en verkopen. Om uw Bitcoins te bewaren, moet u ze opslaan in een zogenaamde portemonnee. Deze portemonnee bevindt zich in je pc, mobiel apparaat of op websites van derden. Het versturen van bitcoins is heel eenvoudig. Het is net zo eenvoudig als het versturen van een e-mail. U kunt vrijwel alles kopen met bitcoins.

Waarom Bitcoins?

Bitcoin kan anoniem worden gebruikt om alle soorten goederen te kopen. Internationale betalingen zijn uiterst eenvoudig en zeer goedkoop. De reden hiervoor is dat Bitcoins niet echt aan een land gebonden zijn. Ze zijn niet onderworpen aan enige vorm van regulering. Kleine bedrijven zijn er dol op, omdat er geen creditcardkosten aan verbonden zijn. Er zijn mensen die bitcoins kopen alleen voor investeringen, in de verwachting dat ze hun waarde verhogen.

Manieren om Bitcoins te kopen.

1) Kopen op een beurs: mensen mogen bitcoins kopen of verkopen van sites die Bitcoin exchanges worden genoemd. Ze doen dit door gebruik te maken van hun nationale valuta’s of andere valuta’s die ze hebben of die ze leuk vinden.

2) Overdrachten: personen kunnen gewoon bitcoins naar elkaar sturen via hun mobiele telefoon, computer of online platform. Het is hetzelfde als het versturen van geld op een digitale manier.

3) Mijnbouw: het netwerk wordt beveiligd door een aantal personen die de mijnwerkers worden genoemd. Zij worden regelmatig beloond voor alle nieuwe geverifieerde transacties. Deze transacties worden volledig geverifieerd en vervolgens worden ze geregistreerd in wat bekend staat als een publiek transparant grootboek. Deze personen concurreren om deze bitcoins te ontginnen, door gebruik te maken van computer hardware om moeilijke wiskundige problemen op te lossen. Mijnwerkers investeren veel geld in hardware. Tegenwoordig is er iets dat cloud mining heet. Door gebruik te maken van cloud mining, investeren mijnwerkers gewoon geld in websites van derden, deze sites bieden alle benodigde infrastructuur, waardoor de kosten voor hardware en energieverbruik worden verminderden