Waarom is het zo belangrijk dat je een goede bitcoin wallet ter beschikking hebt? Een aantal redenen om een goede bitcoin portomonnee aan te schaffen!

De beste manier om meer te weten te komen over bitcoin, is om er in te springen en er een paar in je “zak” te krijgen om een idee te krijgen van hoe ze werken.

  • Ondanks de hype over hoe moeilijk en gevaarlijk het kan zijn, is het een stuk makkelijker en veiliger om bitcoins te krijgen dan je denkt. In veel opzichten is het waarschijnlijk makkelijker dan het openen van een rekening bij een traditionele bank. En, gezien wat er in het banksysteem is gebeurd, is het waarschijnlijk ook veiliger.
  • Er zijn een paar dingen om te leren: het krijgen en gebruiken van een software portemonnee, het leren verzenden en ontvangen van geld, het leren kopen van bitcoin van een persoon of een wisselkantoor.

Voorbereiding voor het kopen van bitcoin

Voordat u aan de slag gaat, moet u een portemonnee hebben. Je kunt dit gemakkelijk genoeg doen door je aan te melden bij een van de beurzen die je portemonnee zal hosten. En, hoewel ik denk dat je op termijn één of meer beurzen wilt hebben, moet je er toch met één op je eigen computer beginnen, zowel om een beter gevoel voor bitcoin te krijgen als omdat de beurzen zelf nog experimenteel zijn. Als we dat stadium van de discussie bereiken, zal ik je adviseren dat je de gewoonte krijgt om je geld en munten van de beurzen af te halen of te diversifiëren naar andere beurzen om je geld veilig te houden.

Wat is een bitcoin wallet of portemonnee?

Het is een manier om uw Bitcoins op te slaan. In het bijzonder is het software die is ontworpen om bitcoin op te slaan. Het kan worden uitgevoerd op uw desktop computer, laptop, mobiele apparaat (met uitzondering van, tot nu toe, Apple) en kan ook worden gemaakt om bitcoins op te slaan op dingen zoals duimschijven. Als u zich zorgen maakt over het gehackt worden, dan is dat een goede optie. Zelfs de Winklevoss* tweeling, die miljoenen geïnvesteerd heeft in bitcoin, heeft zijn investering op harde schijven gezet, die ze vervolgens in een kluisje stoppen.

Wat moet je weten over het hebben van een bitcoin portemonnee op je computer?

Hieronder kan je de originele bitcoin portemonnee, of client, downloaden in Windows of Mac formaat. Dit zijn niet alleen portemonnees, maar maken in feite deel uit van het bitcoin netwerk. Zij zullen uw bitcoins ontvangen, opslaan en versturen. U kunt een of meer adressen aanmaken met een klik (een adres is een nummer dat er zo uitziet: 1LyFcQatbg4BvT9gGTz6VdqqHKpPn5QBuk). U ziet een veld waar u een nummer als dit kunt kopiëren en plakken van een persoon naar wie u geld wilt sturen en het zal direct in de portemonnee van die persoon gaan. Je kunt zelfs een QR code maken waarmee iemand een foto kan maken met een app op zijn of haar telefoon en je wat bitcoin kan sturen. Het is volkomen veilig om deze uit te delen – het adres en de QR code zijn beide voor mijn donaties pagina. Voel je vrij om te doneren!