Hoe Werkt Bitcoin? En Waarom Is Deze Munt Zo Ontzettend Populair

Bitcoins zijn digitale munten waarmee je kunt betalen. Alhoewel er weinig winkels zijn die op dit moment de bitcoin als betaalmiddel accepteren, is de vraag naar bitcoin munten wel gestegen. Bitcoin is wat men noemt een “cryptcocurrency”.  Het is een digitale decentrale munteenheid waarvan de koers fluctueert op de open markt. Wat bitcoin mogelijk maakt is financiele soevereiniteit. Het is jouw geld en jij bepaalt wat je ermee doet. Bij bitcoin zijn er geen banken of andere financiele instituties aan verbonden. De transacties gaan van persoon naar persoon. Een ieder die bitcoin gebruikt heeft daarom een digitale portemonnee. Alle transacties zijn openbaar en worden permanent opgeslagen in het bitcoin netwerk.

Bitcoin Kopen Of Verkopen

De makkelijkste manier om bitcoins te kopen en verkopen is via een zogenaamd wisselkantoor. Zij kopen de bitcoins op en verkopen ze weer aan een andere gebruiker. Bij dit soort wisselkantoren geschiedt de betaling vaak ook online. Een andere manier is om gebruikt te maken van de zogenaamde crypto exchange. Zo een exchange koopt of verkoopt geen bitcoins maar brengt de aanbieders en kopers met elkaar in contact. Door middel van een exchange kun je dus je bitcoins verkopen online, maar ook van anderen opkopen.

Alle transacties in het bitcoin netwerk zijn openbaar voor iedereen. Deze transacties worden digitaal ondertekend met unieke privé-sleutels, die bewijzen dat ze afkomstig zijn van de eigenaar van de digitale portemonnee. Met bitcoin kun je dus overal betalen op een snelle en veilige manier, mits de plek bitcoins accepteert. Doordat het in de cloud zit hoef je geen rekening te houden met landen, grenzen of vreemde valuta. Het is een netwerk dat je altijd kunt bereiken, zolang je internetverbinding hebt.

Een Nieuw Betalingsnetwerk Met Digitale Valuta

Bitcoin is een betalingsnetwerk en een digitale valuta. Je kunt ze dan ook niet los van elkaar zien. Bitcoin is de eerste decentrale digitale munteenheid. Het voordeel aan bitcoin is dat er geen centrale instantie of regelgever is, zoals een  bank. De uitgifte van bitcoins en de controle van transacties wordt geregeld door het bitcoin netwerk zelf. Het bitcoin netwerk bestaat uit mensen die bitcoins kopen en verkopen. Zolang je dus toegang hebt tot internetverbinding kun je bitcoins traden.