Hoe niet te Bitcoin kopen, een aantal dingen die je echt moet voorkomen als je van plan bent om bitcoin te gaan kopen

Een korte geschiedenisles: Toen mensen voor het eerst begonnen met het opzetten van een bedrijf op basis van bitcoin, gebruikten ze alle beschikbare tools voor elke handelaar. Ze verkochten met een creditcard en PayPal. Het probleem met dit businessmodel werd al snel opgemerkt: bitcoin-transacties zijn door niemand anders omkeerbaar dan door de ontvanger van het geld. Creditcards en PayPal hebben een sterk kopersbeschermingsbeleid dat het relatief gemakkelijk maakt voor mensen om een terugboeking aan te vragen.

Het is erg slim om goed onderzoek te doen naar alle manieren van bitcoin kopen

Dus, snode individuen besefte dit en begon het maken van aankopen van bitcoin en vervolgens vroeg of laat een verzoek om terugboeking. En omdat bitcoin een niet-fysiek product is, dat met nieuwe en slecht begrepen technologische middelen wordt verstuurd, konden de verkopers dit niet betwisten. Daarom zijn verkopers gestopt met het accepteren van creditcards en PayPal.

Bitcoin had in het begin een groot probleem met valuta verplaatsing

Dit was een groot probleem voor de munteenheid: Hoe kan ik geld verplaatsen tussen koper en verkoper? Er zijn zaken ontstaan die je zouden crediteren met bitcoin als je ze geld zou overmaken. Vaak gaven deze bedrijven adressen in Albanië, Polen of Rusland. Het feit is dat veel van deze bedrijven wel werkten en er zijn veel verhalen op de forums van mensen die op deze manier bitcoins kochten. Maar het kostte veel tijd en in de tussentijd moest de koper gewoon zijn of haar vingernagels bijten en zich afvragen of ze hun bitcoins zouden krijgen of hun investering vaarwel zouden kussen.

Ik verwacht dat als bitcoin steeds acceptabeler en waardevoller wordt, we een versie van de Nigeriaanse prinsenzwendel gaan zien. Dus de waarschuwing is dit: we hebben nu beurzen en andere bedrijven die het mogelijk maken om gemakkelijk geld van en naar beurzen te verplaatsen. Nooit geld overmaken voor bitcoin. Het was een kortstondig en vergeten moment in de geschiedenis van bitcoin.