telefoonverzekering

Hoe Moeilijk Is Het Op Dit Moment Om Je Telefoon Te Verzekeren? Kun Je Dit Tegelijk Doen Met Een Fietsverzekering Of Moet Je Ze Apart Verzekeren?

Als u van plan bent uw mobiele telefoon te verkopen of weg te geven aan een vriend of familielid, is het een goed idee om eerst de fabrieksinstellingen te herstellen. Tegenwoordig kun je een telefoon bijna net zo makkelijk verzekering als met een fietsverzekering vergelijken in Nederland. Toch is het slim om een aantal dingen goed uit te zoeken.

  • Zorg ervoor dat u al uw foto’s downloadt en noteer al uw opgeslagen contactgegevens voordat u de fabrieksinstellingen herstelt. Vergeet niet dat u ook geheugenkaarten in de telefoon moet formatteren of verwijderen. Het is tegenwoordig ook slim om te kijken naar telefoonverzekering vergelijken om makkelijk kosten te besparen.

Let goed op als je een telefoonverzekering gaat afsluiten

Als uw telefoon wordt gestolen en gebruikt, kan dit leiden tot kosten voor het water geven aan de dief. Dit kan via zowel internationale als lokale gesprekken, of het overschrijden van de limieten voor gegevensgebruik van de telefoon.

  • Als uw telefoon verloren of gestolen is, moet u eerst uw mobiele provider bellen en uw mobiele & simkaart blokkeren. Dit kan voorkomen dat verdere ongeautoriseerde kosten worden opgeschort.
  • Veel telefoonverzekeringen beschermen tegen ongeoorloofd gebruik, tot een vast bedrag. Het is een goed idee om een ​​offerte voor een telefoonverzekering te ontvangen wanneer u een nieuwe telefoon koopt, en overweeg de polis aan te schaffen als u denkt dat deze een goede waarde voor u is. Lees ons artikel Heb ik een telefoonverzekering nodig om u te helpen beslissen of een telefoonverzekering een goed idee is .
    Als u besluit een telefoonverzekering af te sluiten, is het geweldig om uw verzekeringsmaatschappij het IMEI-nummer van uw telefoon te kunnen geven (zie hieronder). Als u op een dag een claim moet indienen, kan dit helpen om het eigendom te bewijzen en het claimproces voor u te versnellen.

Noteer uw IMEI voor je telefoonverzekering

Wist je dat elke mobiele telefoon een unieke 15 digitale code heeft? Deze code wordt een IMEI-nummer genoemd en kan worden gebruikt om telefoons te identificeren en om te voorkomen dat telefoons door een andere persoon of telefoonmaatschappij worden gebruikt.

  • Om uw IMEI-nummer te vinden, typt u * # 06 # in uw telefoon, alsof u een telefoongesprek voert. Het verschijnt dan op uw scherm.
    Het is een goed idee om een ​​IMEI-nummer van uw telefoon te registreren, omdat het handig kan zijn als u een claim wilt indienen bij een telefoonverzekering.
  • De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het bovenstaande nummer op het scherm van uw telefoon in te typen, een screenshot te maken wanneer het nummer verschijnt en het vervolgens naar uzelf te e-mailen. Op deze manier kunt u, als uw telefoon verloren of gestolen is, uw IMEI-nummer terughalen vanuit uw e-mailinbox via een andere computer, tablet of telefoon.