Een wandbrievenbus kopen

Bij het kopen van een wand brievenbus, worden veel huiseigenaren overdonderd door het grote aanbod. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod op www.doika.be. Maar het ontdekken van de juiste keuze onder de talloze residentiële muurbevestiging mailboxen is niet moeilijk als men overweegt de volgende vier cruciale stappen:

 • Kenmerken van de brievenbus
 • Stijl en afwerking van de brievenbus
 • Waar installeert u uw brievenbus voor wandmontage?

Waar moet ik een wandbrievenbus installeren?

Kies eerst de beste plaats om uw residentiële brievenbus te monteren. Zoals de naam “brievenbus voor wandmontage” al aangeeft, is deze speciaal ontworpen voor montage aan de muur.

Begin het selectieproces dus met de vraag aan welke muur u uw brievenbus wilt bevestigen. Houd bij het maken van uw keuze rekening met drie belangrijke factoren bij het kiezen van de beste locatie voor uw brievenbus aan de muur:

 • Toegankelijkheid
 • Zichtbaarheid
 • Nabijheid

Houd uw brievenbus aan de muur toegankelijk – Dit is essentieel bij slecht weer en voor het gemak van de postbezorger die uw post bezorgt. Uw nieuwe brievenbus mag dan wel ontworpen zijn om zware weersomstandigheden te doorstaan, het ophalen van de post tijdens dergelijke omstandigheden betekent dat u dat weer ook moet doorstaan.

En het heeft weinig zin om een kwalitatieve brievenbus te kopen die uw post mooi en droog houdt, als het ophalen van uw post alleen maar nat wordt door een slechte plaatsing van de brievenbus.

Kenmerken van een wandbrievenbus

De tweede stap bij het maken van een keuze uit de honderden beschikbare decoratieve brievenbus stijlen voor wandmontage, is het bepalen van de belangrijkste brievenbus kenmerken die u wenst. Denk aan unieke brievenbus kenmerken zoals:

 • Brievenbus krantenhouder
 • Venster voor de aankomst van de post (waardoor u kunt zien of de post in de brievenbus is zonder deze te openen)
 • Vergrendelbare brievenbussen voor wandmontage
 • Signaalvlag (om aan te geven dat uitgaande post door de postbezorger moet worden opgehaald)
 • Kleine of grote brievenbuscapaciteit (normaal formaat voor een paar dagen post of groter formaat voor meer post)

Stijlen en afwerkingen van wandbrievenbussen

De derde stap bij het bepalen van uw perfecte keuze tussen brievenbussen voor wandmontage is de stijl en afwerking van de brievenbus. Hoewel veel van deze stap wordt bepaald door uw persoonlijke wensen, moet u ook rekening houden met de bouwstijl van uw huis en hoe een bepaalde stijl van de brievenbus uw huis zal aanvullen.

Kijk eerst op macroniveau naar de stijl van het huis en de bouwmaterialen. Wat zijn de belangrijkste bouwmaterialen van uw huis: baksteen, stucwerk, houten latten, vinylbekleding of een ander materiaal? Misschien is uw huis in Art Deco stijl, Neoklassiek, Arts & Crafts, of modern.