Een slechte date is natuurlijk vervelend, maar wat kun je er zelf aan doen om je dates goed te laten verlopen

Een slechte date is een plek waar je niet wilt zijn. Het is niemands schuld, maar hoe goed je ook online lijkt te gaan, je kunt je gemakkelijk in een openbare ruimte terechtkomen met een vreemdeling die het echt moeilijk heeft met een eenvoudig gesprek. Wat moet u doen?

Je hebt 3 mogelijkheden als je op een datum komt te staan die niet goed gaat. Met slechte datum verwijs ik naar een middelmatige slechte datum waar een ongemakkelijke stilte en een verstild gesprek volgt, niet het soort slechte datum die je nodig hebt om weg te lopen van. U kunt ofwel –

1) de datum kort te houden en naar huis te gaan
2) steek het uit, maar zie ze niet meer terug.
3) geef het nog een kans, een andere keer.

Het is niet nodig om je bezittingen en jezelf uit een toiletraam te gooien als het gesprek niet verloopt zoals je gehoopt had. Er is veel druk op mensen op een eerste afspraakje en het kan moeilijk zijn om jezelf te zijn. Het is niet anders dan een sollicitatiegesprek, in veel opzichten.

Ben jij op zoek naar je eerste afspraakje? Zorg er voor dat je nog niet bezig bent met je tweede date

Als het eerste afspraakje geen daverend succes is, moet je dan akkoord gaan met een ander afspraakje? Daters zijn zeer strikt in het ene kamp of het andere over dit kamp. Sommige verharde daters zijn vastbesloten dat als er geen directe en diepe verbinding is, je onmiddellijk de dateringsdoek moet inbrengen. Ik ben in het kamp dat gelooft dat je misschien een paar data nodig hebt om elkaar te leren kennen.

Wat kun je voor tips gebruiken voor je eerste date?

Denk bijvoorbeeld aan je huidige beste vriendin. Ik durf te wedden dat toen je elkaar voor het eerst ontmoette, je misschien niet had gedacht dat ze op een dag je beste vriendin zouden zijn. Je moet meer dan een pop bij het leren kennen van iemand – een datum moet niet worden als een examen.

Als je het niet nog een keer wilt proberen en je date opnieuw wilt ontmoeten, stuur dan een beleefd en suikerachtig bericht met inbegrip van:

– een grote dank u voor het nemen van de tijd om u te ontmoeten
– zeg ze dat ze geweldig zijn, maar je voelt je niet geschikt….
– wensen hen veel succes voor de toekomst en zeggen nogmaals bedankt.