Een ruisonderdrukkende koptelefoon kan je behoorlijk goed helpen met de volgende situaties, waarom zou je er eentje kopen?

Met behulp van militaire technologie die wordt gebruikt in militaire vliegtuigen door vliegtuig- en helikopterpiloten, kan de geluidsonderdrukkende hoofdtelefoon niet alleen het omgevingsgeluid verminderen, maar kan het ook bijna volledig worden geëlimineerd van wat de drager van de hoofdtelefoon hoort, waardoor hij in staat wordt gesteld om in alle rust te genieten van zijn muziek en audioboeken en films te bekijken.

Hoe werkt een ruisonderdrukkende hoofdtelefoon op dit moment?

Noise cancelling technologie maakt gebruik van een kleine microfoon in de hoofdtelefoon die achtergrondgeluiden van buitenaf registreert. De microfoon vertelt de hoofdtelefoon vervolgens om een toonhoogte te creëren die die van de frequentie rondom de drager maskeert. De toonhoogte die in de hoofdtelefoon wordt geproduceerd is precies het tegenovergestelde van de toonhoogte die in de externe ruis wordt gedetecteerd en schakelt deze uit, wat leidt tot het geluidsverminderende effect.

Waarom kiezen voor een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking? Is het echt zo’n enorm voordeel?

Omringend geluid kan enorm storend zijn wanneer u probeert te genieten van muziek in een vliegtuig of op uw woon-werkverkeer naar het werk. Wanneer u het moeilijk vindt om uw muziek of de soundtrack in de film die u bekijkt te horen, is de normale impuls om het geluidsniveau te verhogen, wat niet gezond is voor uw oren of de geluidskwaliteit.

  • Maar als je het volume niet opvoert, dan kun je niet meer naar je muziek luisteren zoals thuis, en heb je gewoon een saaie vliegtuig- of treinrit om doorheen te zitten. Veel passagiers willen genieten van hun muziek op een veilig geluidsniveau, dit heeft geleid tot de snelle stijging van de verkoop van geluiddempende hoofdtelefoons.

Er zijn veel situaties waarin noise cancelling technologie voordelig is. Dit omvat ook op vliegtuigen om het lawaai van de straalmotor te blokkeren, om het lawaai dat door andere familieleden thuis wordt veroorzaakt te vermijden en om de gesprekken van andere forenzen te overstemmen. Een ander voordeel van een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking is dat de geluidsreductie op twee manieren werkt. Niet alleen is het een voordeel voor de eigenaar van de hoofdtelefoon, maar het isoleert ook het geluid van irritante andere passagiers die in de buurt zitten, zodat zowel de omringende passagiers als de drager van de hoofdtelefoon in alle rust van hun reis kunnen genieten.